Wat is Seksuologie?

Seksuologie

Seksualiteit is voor veel mensen belangrijk. Veel mensen beleven het als plezierig. Toch is seksualiteit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je kunt er problemen mee hebben, vragen en onzekerheden over hebben.
Dit kan invloed hebben op je seksuele gezondheid. Je seksueel functioneren, seksuele identiteit of seksuele relatie wordt zo beïnvloed, dat dit leidt tot lichamelijke beperkingen of een onprettig gevoel.

Seksuele gezondheid en het bekken

De bekkenbodem speelt een belangrijke rol in je seksuele en algemene gezondheid. Het is de plek waar je lichamelijke en geestelijke balans samenkomen.

Onze seksuoloog werkt samen met jou aan herstel of verbetering van deze balans.

Worden deze kosten vergoed?

Voor het gemak hebben we ook even alle begrippen uit ons vakgebied voor je op een rijtje gezet. (bekijk de lijst)

Specialisten

Meer over Seksuologie

Stap 1:

De eerste stap is een kennismaking. Ontdek via de Kennismaakscan wie wij zijn en hoe we werken. En bepaal of onze aanpak en omgeving bij jou passen. De scan is volledig anoniem en kost je maar een paar minuten.

Stap 2:

Is uit stap 1 gebleken dat we bij elkaar passen? Om goed te bepalen of we jou kunnen helpen, nemen we pre-anamnesescan af. Hier kun je je klachten aangeven, waarna wij een passende specialist zoeken met wie je een afspraak krijgt.

Stap 3:

Het is mogelijk om met jouw specialist af te spreken via je computer, tablet of mobiel dankzij videochatten. Zo hoef je niet te reizen naar ons centrum en kun je toch een specialist spreken. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon live af te spreken op ons centrum.

Stap 4:

Nadat het duidelijk is wat je klachten zijn en we een helder behandelplan hebben gemaakt, is het tijd voor de behandeling zelf. Dit is het begin van een mooi proces!

Stap 5:

We plannen regelmatig een evaluatie in om te kijken hoe het gaat met je klachten en de gekozen behandelingen. We willen zien of we zo moeten doorgaan of dat er aanpassingen nodig zijn.

Voor mobiel, tablet of desktop

1
2
3
4
5
Kennismaak-scan
Pre-Anamnesescan
Econsult
Behandeling
Evaluatie