Wat is Manuele therapie?

Manuele therapie

De manuele therapeut onderzoekt en behandelt mensen met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten. Je gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut kan je met specifieke trainingsadviezen leren om je gewrichten stabieler te maken.

Manuele therapie en bekken

De manuele therapeut in ons centrum richt zich met name op het onderzoeken en behandelen van rug, bekken en heupen. De bekkenbodem speelt en belangrijke rol bij de stabiliteit van je bekken en daarmee van je hele lichaam.

Worden deze kosten vergoed?

Voor het gemak hebben we ook even alle begrippen uit ons vakgebied voor je op een rijtje gezet. (bekijk de lijst)

Specialisten

Meer over Manuele therapie

Stap 1:

De eerste stap is een kennismaking. Ontdek via de Kennismaakscan wie wij zijn en hoe we werken. En bepaal of onze aanpak en omgeving bij jou passen. De scan is volledig anoniem en kost je maar een paar minuten.

Stap 2:

Is uit stap 1 gebleken dat we bij elkaar passen? Om goed te bepalen of we jou kunnen helpen, nemen we pre-anamnesescan af. Hier kun je je klachten aangeven, waarna wij een passende specialist zoeken met wie je een afspraak krijgt.

Stap 3:

Het is mogelijk om met jouw specialist af te spreken via je computer, tablet of mobiel dankzij videochatten. Zo hoef je niet te reizen naar ons centrum en kun je toch een specialist spreken. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon live af te spreken op ons centrum.

Stap 4:

Nadat het duidelijk is wat je klachten zijn en we een helder behandelplan hebben gemaakt, is het tijd voor de behandeling zelf. Dit is het begin van een mooi proces!

Stap 5:

We plannen regelmatig een evaluatie in om te kijken hoe het gaat met je klachten en de gekozen behandelingen. We willen zien of we zo moeten doorgaan of dat er aanpassingen nodig zijn.

Voor mobiel, tablet of desktop

1
2
3
4
5
Kennismaak-scan
Pre-Anamnesescan
Econsult
Behandeling
Evaluatie