Worden de kosten vergoed?

Hoeveel onze behandelingen kosten, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan je zorgverzekering en eigen risico. Lees de 6 punten waarop je moet letten als je een behandeling wilt starten bij Pelvicmotion.

1. Waar ben je verzekerd?

Voor fysiotherapie en diëtetiek hebben wij contracten afgesloten met diverse zorgverzekeraars. Afhankelijk van het contract is er een vergoeding per behandeling. Niet alle zorgverzekeraars hebben we gecontracteerd.

2. Hoe ben je verzekerd?

Onder de basisverzekering valt 3 uur diëtetiek en 9 behandelingen bekkenfysiotherapie voor urine incontinentie (1x gedurende het leven). Voor de fysiotherapie en seksuologie is het belangrijk om te weten of je aanvullend verzekerd bent.

3. Heb je nog eigen risico over?

Vanuit de basisverzekering betaal je de eerste kosten van je eigen risico. Dit is in 2021 standaard € 385. Check goed bij je zorgverzekering hoeveel eigen risico je nog hebt.

4. Doorverwijzing arts

Voor de bekkenfysiotherapeutische vergoeding van urine incontinentie heb je een verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

5. Is je vergoeding op of ben je niet aanvullend verzekerd

In je zorgverzekeringspolis staat hoeveel vergoeding je per jaar kunt declareren. Als je over de maximale vergoeding heen gaat, ontvang je van ons een factuur met onderstaande tarieven.

6. Niet nagekomen afspraak

Tot 24 uur van tevoren kun je kosteloos een afspraak afzeggen of verzetten. Bij een annulering of verplaatsing binnen de 24 uur, ongeacht de reden, zijn wij genoodzaakt het tarief voor de besproken tijd in rekening te brengen.

Belangrijke informatie van Pelvicmotion

De volgende informatie is ook goed om te weten, maar hangt niet per se af van je vergoeding.

Eigen rekening opsturen

Bij sommige zorgverzekeraars waarmee wij geen contract hebben afgesloten, moet je zelf de rekening betalen en kun je deze vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Deze bepaalt afhankelijk van je polis hoeveel je terugkrijgt.

Econsult

Econsults worden steeds vaker vergoed

Econsults zijn consults op afstand via een webcam. Zo hoef je niet altijd ver te reizen om bij ons op het centrum te komen. Dit is een opkomende trend. Zo kunnen we een intake ook via een beveiligde webcam verbinding doen.

Bekkenfysiotherapie

€ 65,00 per 30 min

Diëtetiek

€ 45,00 per 30 min

Fysiotherapie

€ 45,00 per 30 min

Seksuologie

€ 100,00 per 60 min

Bekken(bodem)check na bevalling

€ 110,00 per 60 min

Econsults worden steeds vaker vergoed

Econsults zijn consults die van een afstand via een webcam gedaan worden. Zo hoeft de patiënt niet altijd ver te reizen om bij ons op het centrum te komen. Dit is een opkomende trend waardoor zorgverzekeringen dit steeds vaker vergoeden. Kijk dus goed in je polis of jouw zorgverzekering dit vergoed.

Econsult

Voordat je een afspraak maakt…

Passen we bij elkaar?

Om je goed te kunnen behandelen, willen we graag weten of je ook goed bij ons past. Daarom raden we aan om eerst de kennismaak-scan te doen. Het kost maar een paar minuten van je tijd.

In een paar minuten gepiept.

In een paar minuten gepiept.

Digitale intake

Om goed te bepalen of we jou kunnen helpen, hebben we een digitale intake gemaakt. Hierop kun je je klachten aangeven, waarna wij een passende specialist zoeken met wie je een afspraak krijgt.

Binnenkort bij Pelvicmotion

Binnenkort bij Pelvicmotion

Ben jij een professional?

Ben je geïnteresseerd in Pelvicmotion en wil je met ons samenwerken? Of wil je simpelweg kennismaken, één van onze ruimtes huren of meer informatie over doorverwijzen?

Mail ons gerust, vinden we leuk!

Mail ons gerust, vinden we leuk!