“Het doorbreken van aangeleerde gewoonte, deden mijn bekkenklachten verdwijnen”

VICIEUZE CIRKEL

Na mijn zwangerschap had ik last van verschillende klachten. Via mijn verloskundige kwam ik terecht bij Pelvicmotion, waar al snel bleek dat al mijn klachten samen hingen met het onbewust verkeerd gebruiken van mijn bekkenbodem. Binnen een aantal weken hebben zij mij bewust gemaakt van verkeerd aangeleerde gewoonten en hoe deze cirkel te doorbreken. De klachten zijn enorm afgenomen, in korte tijd, en mijn lichaam voelt steeds meer als vanouds!

Reactie van bekkenfysiotherapeut Judith Jesterhoudt

Mevrouw kwam bij mij met klachten van urineverlies . Ze was bevallen met een kunstverlossing en kon niks meer opgehouden. Ook had zij last van flatulentie en het gevoel lood in haar bekken te hebben. Ze had ergens gehoord dat ze haar bekkenbodem moest gaan ontspannen, maar had geen idee hoe dit te doen. Ik ben gestart met het meegeven van een plasdagboek. Zo kregen we inzicht dat mevrouw niet voldoende vocht binnenkreeg. Dit heeft ze aangepast.

Daarna hebben we een functionele bekkenecho gemaakt. Door te zien wat er mogelijk was in haar bekkenregio kon ze haar bekkenbodem vinden en deze ook ontspannen. Bij het inwendige onderzoek bleek dat het perineum nog heel gevoelig was na de bevalling. Ik heb haar uitgelegd hoe zij zelf thuis haar perineum kon gaan masseren. Dit alles heeft haar geholpen om van haar klachten af te komen.