“Bekkenfysio is niet direct iets waar je als man om staat te springen.”

Ik kwam met plasklachten bij Pelvicmotion terecht, waarbij ik vooral veel klachten van aandrang en nadruppelen had. Een aantal jarengeleden had ik elders ook al bekkenbodemtherapie gehad. Wat mij direct opviel bij Pelvicmotion is dat er heel veel gedaan wordt aan bewustwording. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik continu mijn bekkenbodemspieren aan het aanspannen was. Zelfs tijdens het tandenpoetsen of een kopje koffie inschenken stond alles strak aangespannen zonder dat ik het wist. Met de beschikbare echo-apparatuur kwam ik er ook achter dat waar ik dácht ontspannen te zijn, dat eigenlijk nog lang niet het geval was.

De Redcord sessie was voor mij zeer verhelderend. Ik heb heel veel geleerd om mijn lichaam meer in balans te krijgen en te ontspannen waar het kan.

Bekkenfysio is niet direct iets waar je als man om staat te springen. Maar ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld tijdens de behandelingen. Ik kreeg altijd duidelijke uitleg en het allerbelangrijkste… met een goed resultaat. Mijn aandrangsklachten zijn nu zo goed als verdwenen! De laatste stappen op weg naar volledig herstel kan ik nu zelf zetten, wetende dat als het nodig is Pelvicmotion voor me klaarstaat.

Reactie van bekkenfysiotherapeut Judith Jesterhoudt

"Zijn hier ook mannen onder behandeling?" is een veel gestelde vraag door zowel mannen als vrouwen. Alle mensen hebben een bekken met een bekkenbodem en daarbij ook de problemen die daarbij horen. De redenen waarom mannen klachten hebben in de bekkenregio zijn anders dan bij vrouwen. Veel klachten zijn gerelateerd aan balans en spanning. Veel mannen zijn vaak al bij de uroloog geweest, voordat ze in ons centrum komen.

Ze dachten dat er iets met hun prostaat aan de hand was. Dit blijkt gelukkig in vele gevallen niet zo te zijn. Aandrangsklachten, slecht kunnen plassen en nadruppelen kunnen komen doordat er eerder klachten zijn geweest van lage rug of dat er veel gedaan wordt aan kracht oefeningen die de balans kunnen verstoren in de bekkenregio. Inzicht geven met de echo en uitleg geven over de verschillende bekkenfuncties is vaak de start van de behandeling.