“Oh….hoort dat allemaal bij de overgang”

Af en toe verloor ik wel eens een druppeltje urine, daarvoor ben ik naar Pelvicmotion gegaan. Ik dacht dat dit erbij hoorde als je wat ouder wordt. Bij mijn eerste bezoek werd er veel gevraagd en zo kwam ik er achter dat ik meer klachten had waarvan ik dacht dat dat het normaal was. Bij het vrijen voelt het wel eens wat stug aan. Seks hebben we daardoor wat minder. Nu weet ik waar het aan heeft gelegen. Ik heb veel geleerd over mijn bekkenbodem, doorbloeding van mijn vagina en spanning en ontspanning in mijn hele bekkenbodem gebied. Ik kwam voor een druppel verlies, maar heb veel meer resultaat behaald. Ik blij…. en mijn man ook.

REACTIE VAN BEKKENFYSIOTHERAPEUT VALDELICE VAN KEKEM

Met onze uitgebreide intake beoordelen we alle functies binnen het bekkengebied. Ook al kom je voor urineverlies, we willen ook weten hoe het gaat met ontlasten, seks, gynaecologische zaken en eventuele bewegingsproblemen. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld kleine probleempje vaginale droogheid en pijn bij gemeenschap heel normaal.

Ik heb mevrouw uitleg gegeven over wat er gebeurt als iemand in de overgang raakt. Dit maakte al een heleboel duidelijk. Daarna hebben we gekeken hoe haar bekkenbodem functioneert. Met oefeningen en bewust worden van de bekkenbodem, is mevrouw van haar klachten af gekomen.