“Nooit gedacht dat meer controle over ejaculatie, begint bij bewustwording”

Bij Pelvicmotion ben ik terecht gekomen, omdat ik last had van een vroege ejaculatie. Ik had het gevoel dat ik er geen controle over had wat mij onzeker maakte. Niet iets waar makkelijk over gesproken wordt, vooral niet als jongvolwassen man, en al helemaal niet iets waar snel hulp voor wordt gezocht. Ik durfde lange tijd de stap niet te zetten en schaamde mij voor het probleem. Ook de angst over wat mij te wachten stond en wat voor soort behandeling dit zou worden, zorgde ervoor dat ik het lang uitstelde. Uiteindelijk toch de stap gezet en tijdens het eerste gesprek met de bekkenfysiotherapeut werd mij meteen duidelijk dat het niks geks is. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak en had nooit verwacht dat het probleem in de dagelijkse handelingen lag. Ik bleek de hele dag door mijn lichaam aan te spannen, waardoor er constante druk op de bekkenbodem lag, spanning op de bekkenbodem stond en dan moeite heb om hier controle over te krijgen. Ik kreeg heldere uitleg en oefeningen mee naar huis waarmee ik direct aan de slag kon. Ik moest meer bewustwording creëren van hoe ik mijn lichaam gebruik. Ik had nooit gedacht dat meer controle over ejaculatie, begint bij bewustwording.

Daarnaast werd mij geadviseerd om naar de seksuoloog te gaan om meer vertrouwen te krijgen en naar het psychologische aspect te kijken van het probleem. Erg fijn dat je in dit centrum terecht kunt voor zowel het lichamelijke als psychologische aspect.

Reactie van bekkenfysiotherapeut Judith Jesterhoudt en seksuoloog Hellen Nagel

Judith: "Voor diverse mensen valt het niet mee om met hun klachten naar ons toe te komen. Er zijn nog vele taboes te doorbreken. Gelukkig kunnen we al vrij direct iemand uitleggen dat de klacht waarvoor ze komen voor ons niet vreemd is. Dit is gelijk ook de beste start om je behandeling te beginnen. Zo komt er ook vertrouwen in een passende oplossing voor hun probleem."

Hellen: "Voor veel mensen is de stap naar de seksuoloog erg groot, maar diegenen die ondanks de schaamte toch durven te komen zijn na het eerste gesprek al erg opgelucht. Opeens worden de klachten die je ervaart in een breder perspectief geplaatst en krijg je inzicht in hoe die klachten zijn ontstaan en in stand gehouden worden. Door die kennis kan je werken aan je herstel en je plezier in seks neemt weer toe!"