“Naast bekkenfysiotherapie ook naar de diëtist voor mijn klachten”

Met de klachten urineverlies en pijn in de liezen ben ik naar Pelvicmotion gegaan. Tijdens mijn eerste gesprek heb ik ook gezegd dat ik klachten had van een bolle buik en mijn ontlasting. Ik wist niet dat dit allemaal met elkaar te maken had. Na uitleg door de bekkenfysiotherapeut ben ik ook naar de diëtist gegaan. Bij de bekkenfysiotherapeut heb ik op de bal gezeten en oefeningen gedaan in de Redcord. De diëtist heeft mij informatie gegeven over voeding bij darmklachten. Ik ben blij dat het nu goed met mij gaat.

Reacties van dietist Berna Floor en bekkenfysiotherapeut Judith Jesterhoudt

Berna: "Mevrouw kwam bij mij met genoemde klachten. Ze gaf aan dat ze dit voornamelijk had na het brood eten en bij het gebruiken van zuivelproducten. Samen hebben we gekeken welke aanpassingen de klachten konden verminderen. We hebben gekeken naar de hoeveelheid lactose en de diversiteit in vezels. Daarnaast ook aangegeven dat meer warmte in de voeding en gezonde vetten ook zouden helpen. Al snel gaf dit bij mevrouw het gewenste resultaat!"

Judith: "Mevrouw vond het lastig om lokaal in het bekkengebied behandeld te gaan worden. Ik heb gekozen om haar bekkenbalans te verbeteren en dan te kijken of de urineverlies dan ook minder zou gaan worden. Dat is goed gegaan, zeker ook in combinatie met de verbeteringen in de buikregio door het aanpassen van de voeding."