Single

Klachten in de buikregio

Wat is het?

We spreken over klachten in de buikregio bij regelmatig terugkerende buikklachten. Voorbeelden zijn: pijn in je blaas met plassen en/of een continue pijn/druk in je blaasregio, wat veel aandrang om te plassen geeft, pijn bij het ontlasten, pijn bij aandrang, krampen in de buik, een opgeblazen gevoel, of pijn in je liezen.

Oorzaken

Er zijn veel mogelijke oorzaken voor pijn in de buikregio. Vaak zien we dat buikpijn samengaat met langdurige of terugkerende rug- of bekkenpijnklachten. Ook orgaanklachten op het gebied van plassen en ontlasten spelen vaak een rol. Soms wordt geen duidelijke aanwijsbare oorzaak gevonden door een arts of specialist.

Hoe behandelen wij?

Voor een goed beeld van je klachten en de mogelijke oorzaken is het goed om bij je huisarts langs te gaan. Wanneer je met buikklachten bij ons expertisecentrum komt, stellen we een behandelplan op met de diëtist en de bekkenfysiotherapeut. De diëtist kijkt samen met jou of je voeding aangepast kan worden om je klachten te verminderen. Het Fodmap-beperkt dieet is een optie. Ook kunnen we kijken of spoelen van je darm meer rust geeft in de darm. De bekkenfysiotherapeut kan met buikmassage en triggerpoint behandelingen proberen de pijn te beïnvloeden. Een andere behandeloptie is de Redcord . Afhankelijk van klachten binnen andere domeinen kunnen we voor het beste resultaat ook andere zorgdisciplines inzetten. Doe de test en neem eventueel contact op.