Single

Ejaculatie probleem

Wat is het?

De ejaculatie of zaadlozing kan verstoord zijn. Bij een normale zaadlozing wordt het zaad (sperma) uit de urinebuis (urethra) gedreven. De zaadlozing kan uitblijven doordat het zaad de verkeerde kant opgaat. Het gaat dan naar de blaas (retrograde zaadlozing) in plaats van naar buiten. Als man ervaar je dan wel een orgasme, maar er komt geen of heel weinig sperma uit je penis. De blaashals sluit zich niet of onvoldoende, waardoor het zaad kan ontsnappen naar je blaas. Meestal wordt dit veroorzaakt door medicijngebruik of een blaas- of prostaatoperatie. Bij een voortijdige zaadlozing komt de zaadlozing te vroeg. In dit geval kun je leren om de bekkenbodem te ontspannen.

Mannen kunnen een verstoorde zaadlozing heel verschillend ervaren. Leiden ejaculatieproblemen tot minder zelfvertrouwen, dan kan dat ook problemen geven op persoonlijk en relationeel vlak.

Hoe behandelen wij?

Bij jonge mannen is behandeling vaak niet nodig; zodra je meer seksuele ervaring opdoet, ontstaat vaak ook een betere controle over het orgasme. Wanneer je met klachten door ejaculatieproblemen bij ons expertisecentrum komt, stellen we samen met de seksuoloog en bekkenfysiotherapeut een behandelplan op. De seksuoloog werkt aan het vertrouwen in je lichaam en eventueel samen met je partner kijken hoe dit een plek kan krijgen in jullie seksuele relatie. De bekkenfysiotherapeut kan functionele bekkenechografie inzetten om te kijken hoe je bekkenbodemfunctie is, en afhankelijk daarvan besluiten om lokaal de bekkenbodem te gaan oefenen of regionaal de balans van je buik/bekkenregio te verbeteren. Afhankelijk van klachten binnen andere domeinen , kunnen we voor het beste resultaat ook andere zorgdisciplines inzetten. Doe de test en neem eventueel contact op.