Loading...

“Na de tweede bevalling had ik besloten dat ik echt iets aan het urineverlies wilde doen”

Vrouw – 23 – Urineverlies (v)

Ik kwam bij Pelvicmotion en daar werden bij de intake veel vragen gesteld, niet alleen over mijn urineverlies. Ik heb tijdens de eerste zwangerschap veel klachten van bekkenpijn gehad. Daardoor kon ik op het laatst alleen nog maar in de rolstoel zitten. De tweede zwangerschap ging iets beter. Ook moest ik toegeven dat het vrijen niet zonder pijn ging. Bij het begin van de behandeling bij Pelvicmotion was ik nog niet volledig aan het werk, omdat ik nog wel pijn in het bekken had. Door dit eerste gesprek werd mij duidelijk dat de pijn in het bekken, pijn bij het vrijen en het urineverlies met elkaar te maken had. Ik ben blij dat ik nu met al die klachten bezig ben geweest. Ik voel me een stuk beter.

Reactie van manuele therapeut (oud medewerker) Marije Addink en bekkenfysiotherapeut Wilma Tempelaars

Marije: “Mevrouw vond het fijn dat er ook naar de bekkenpijn werd gekeken. Bij onderzoek bleek dat er bewegingsbeperkingen waren in de hele wervelkolom. Om meer beweeglijkheid te krijgen heb ik gebruik gemaakt van mobiliserende technieken. In de tweede fase hebben we gewerkt aan een verbetering van de stabiliteit in de bekkenregio. Na afsluiten van het traject is mevrouw gestart met yoga voor de ontspanning en gaat ze voor de conditie opzoek naar een sport die bij haar past.”

Wilma: “Na de intake begreep mevrouw dat onderzoek bij de manuele therapeut belangrijk was om verbetering in de bekkenbodemspierfunctie te krijgen. Na het traject bij onze manuele therapeut en weer volledig hervatten van haar werkzaamheden zijn wij verder met training van de bekkenbodem gegaan. Dit om van haar urineverlies af te komen. We hebben de bekkenbodemspierfunctie verbeterd door gebruik te maken van elektrostimulatie (FES) om de bekkenbodem te activeren. Mevrouw dacht bij aanvang dat iedere vrouw die ooit bevallen was last van urineverlies had. Gelukkig is dit niet waar.”